"היתה לי פנטזיה"! אמרה לי גלית, מעצבת גרפית עצמאית בתחילת שיחת האימון הראשונה שלנו.
"לעבוד מהבית ולנהל חיים הרבה יותר רגועים".
"ראיתי את עצמי קמה בנחת, שותה קפה של בוקר ומתיישבת עם הטרנינג מול המחשב. מדי פעם יוצאת מהחדר, עושה סידורים מהבית, קצת מבשלת, חוזרת למחשב, שוב הפסקה. הילדים חוזרים מבית ספר והם בבית בשלהם. אני מדי פעם עוזרת לילד בשיעורים ושוב חוזרת לעבוד-
באתי אליך כי הפנטזיה התנפצה לי בפנים. לא מוצאת את הידיים ואת הרגליים."
פנטזיה היא פנטזיה.
היא מציאות דמיונית.
היא אינה תמיד מציאותית.
הקושי להתמודד עם הפער בין הפנטזיה ובין המציאות המורכבת, הוא זה שגורם לאנשים לרצות שינוי ולפעול להשגתו.
החיים שלנו מחייבים ניהול רב ערוצי ומקביל של משימות ומחויבויות והאתגר גדל עוד יותר כשהעבודה שלנו מתנהלת במרחב הפרטי שלנו- הבית.
התחושה של רבים שמתחילים לעבוד מהבית, היא שצריך לנצל את העובדה שהעבודה והבית במקום אחד ולכן מתקשים לייצר הפרדה. לאורך זמן, הקושי להפריד מייצר בלבול, חוסר סדר ותחושה פנימית של בלגן וחוסר שליטה.
להלן כמה המלצות שיסייעו לכם לייצר את ההפרדה ולנהל בצורה אפקטיבית הן את העבודה שלכם והן את חיי המשפחה שלכם.
– צרו מסגרת קבועה של עבודה
היכולת לייצר את המסגרת היא לא פשוטה לרבים ומחייבת הסתגלות.
כשעבדתם מחוץ לבית היו לכם שעות עבודה מוגדרות, מסגרת זמן שבה ידעתם שאתם הולכים לעבודה, ידעתם מה מצפים מכם וניהלתם את הזמן שלכם בתוך מסגרת ברורה ומוגדרת.
כשעובדים מהבית, עליכם ליצור את המסגרת בעצמכם- להגדיר מה שעות העבודה שלכם, מתי אתם יוצאים להפסקה ולכמה זמן, נהלי עבודה החשובים לכם ועוד..
בנייה של תכנית עבודה מוגדרת תסייע בתכנון השבוע ותוכלו להיערך לזמנים בהם אולי תצטרכו עזרה בניהול הבית, כשאתם בעבודה.
-צרו הפרדה פיזית של חלל העבודה
הגדרה פיזית של חלל העבודה ויצירת הפרדה ברורה בינו ובין חלל הבית הינה מאד משמעותית. זו הזדמנות עבורכם לייצר חלל עבודה נעים, המתאים לצרכיכם ולצרכי העבודה. רבים מחליטים על יצירת מרחב שאינו מספיק מוגדר ושמעורבב עם שאר בני הבית כמו- חדר עבודה משותף לכם ולבן הזוג, נישה באחד מחדרי הבית הפעילים, שולחן קטן בסלון, מרחב שאינו אטום לרעש ואינו מאפשר פרטיות ועוד..
– צרו מרחב עבודה נעים, מזמין ומאפשר על ידי זיהוי הצרכים שלכם
יש חשיבות רבה לסביבת העבודה שלכם!
חשוב שחלל העבודה ישתלב בהרמוניה עם המשימת השונות שלכם, יהיה מעוצב באנרגיה המתאימה לעבודה.
נצלו את ההזדמנות לעצב את חלל העבודה שלכם כראות עיניכם וחישבו מה הצרכים שלכם-
האם אתם זקוקים למרחב גדול?
מה יעזור לכם להרגיש נעים ונוח במרחב?
האם אתם זקוקים בחדר לפינת קפה קטנה לאירוח הלקוחות?
האם המרחב אטום לרעש?
במידה ולקוחות מגיעים, חשוב שתהיה גישה מהירה וקלה מהכניסה הראשית עם עדיפות, כמובן, לכניסה נפרת, אם זה מתאפשר ועוד..
במידה וחדר העבודה משתוף לכם ולבן הזוג , חשוב שתגדירו את השעות שכל אחד מכם עובד במרחב וכן תגדירו ציפיות ובקשות מיוחדות מבן הזוג, כך שתוכלו להתנהל בהרמוניה ובשיתוף פעולה.
– התלבשו לעבודה!
עצם העבודה שעובדים מהבית מאפשר להישאר עם הטרנינג כל היום, דבר שעשוי להשפיע על האנרגיות , על המיקוד והפעולה.
עצם הקימה וההתלבשות לעבודה מסייעת לייצר את ההפרדה בין הבית לעבודה וכן מכניסה אנרגיות של עשייה.
-למדו את המשפחה לכבד את המרחב שלכם ולאפשר לכם לעבוד
עצם העבודה מהבית מזמנת אתגרים בניהול הבית במקביל לניהול העבודה שלכם.
במשפחות רבות יש קושי להפריד וילדים נכנסים למשרד, מפריעים בשיחות טלפון חשובות, דורשים את הזמניות ולא יודעים לדחות סיפוקים ולנהל את עצמם ללא ההורה שעובד בבית.
יש לייצר גבולות ברורים והגדרות ברורות לבני המשפחה באשר להתנהלות שלכם ושלהם בזמן העבודה- ללמד אותם לכבד את המרחב הפיזי ולשמור עליו, להסביר מתי אתם זמינים עבורם ומתי אינכם זמינים כלל והכניסה לחדר העבודה אסור, באיזה מקרים אתם מוכנים שייכנסו וכמו כן, מה עליהם לעשות במידה ואינכם זמינים.
הרעיון להיעזר בדמות מטפלת נוספת בזמן עבודתכם, עשויה להיתפס כמוזרה או לא הגיונית ועם זאת, נוכחות של אדם אחר שייתן מענה בזמן העבודה , יאפשר לכם להתפנות לחלוטין, להיות בפוקוס ולהיות אפקטיביים.
-שבו עם בן הזוג וצרו עימו הסכם לגבי חלוקת העבודה ביניכם במקרים חריגים
במקרה של ילד חולה, בהרבה משפחות נראה טבעי, שההורה שעובד מהבית ישמור על הילד ויוותר על עבודתו. חשוב שלא תפעלו כאוטומט אלא תשקלו את המחירים והרווחים של ההחלטה שלכם. בחרו באופציה המיטבית עבורכם.
ההסכם עם בן הזוג חשוב שיתייחס גם למקרים למשל, שבן הזוג נמצא בבית ואינו מסתדר עם אחד הילדים ומעוניין שתסייעו לו. הרי ברור שבמקרה שהייתם עובדים במשרד הוא לא היה מבקש שתחזרו הביתה כדי לסייע לו.
תקשרו עם בן הזוג מה חשוב לכם ובאיזה אופן אתם רוצים שהדברים יתנהלו וצרו שיתוף פעולה מקדם.
– שלבו במהלך היום פגישות ופעילויות גם מחוץ לבית
קביעת פגישות בחוץ תחבר אתכם לעולם שבחוץ, לא זה הוירטואלי במחשב, תחייב אתכם לצאת מהבית מהמקום הנוח , להתלבש, לראות אנשים ולהיות בתנועה.
אחד הקשיים של אנשים העובדים מהבית היא תחושת הבידוד- אין אנשים מסביב, אין הפריה שקורית באופן טבעי כשאנו במחיצת אנשים . יציאה מהבית תשבור את השגרה ותכניס אנרגיות חדשות.
– השתייכו לפורומים מקצועיים וצרו שיתופי פעולה וקשרים בינאישיים
אנשים שעובדים מהבית חשים לעתים שהם מתמודדים לבד עם דילמות, זאת עקב סביבת העבודה המצומצמת מאד יחסית למקומות עבודה בד"כ. לכן, השתייכות לפורומים מקצועיים באינטרנט וכן פנים אל פנים, השתתפות בכנסים מקצועיים, פגישות עמיתים שתייצרו בעצמכם- כל אלה יסייעו לכם להיות חלק מהקהילה המקצועית שלכם. זהו כר נפלא לשיתופי פעולה ביניכם ובין אנשי מקצוע מתחום העיסוק שלכם וכן מתחומי עיסוק נוספים, שיכולים להיות מקור הדדי להפניות.
יש אנשים שעבורם המלצות אלה לא פשוטות ליישום והם זקוקים למסגרת , לסיוע של אדם חיצוני, שיכוון , שיתמוך, שיחזוק, שיאתגר ושילווה.
אימון אישי , קואצ'ינג, הוא תהליך שבו תוכלו להסתיעי במאמן אישי מנוסה וביחד למצוא את הדרך הנכונה לכם לעבוד מהבית.
באימון תוכלו לדון בדילמות, בקונפליקטים שעולים. תוכלו לחפש ביחד פתרונות לקשיים וכן תלמדו לנהל את עצמכם, את הזמן שלכם ואת סדר יומכם באפקטיביות.
בהצלחה!